Pesto alla Genovese

2 – 3 t knoflook – 1 bosje basilicum – 1 el pijnboompitten – 1 el citroensap – 8 el geraspte Parmezaanse kaas – ca 2 dl olijfolie – peper en zout

Snij het blad van de basilicum. Snij de knoflook grof en wrijf met de pijnboompitten en basilicum in een vijzel tot een gladde massa. Voeg de kaas toe en meng goed. Roer dan de olie er geleidelijk door, tot er een smeuïge massa ontstaat. Maak op smaak met citroensap, peper en zout.

In de keukenmachine of hakmolen: snij het blad van de basilicum grof, de knoflook in stukjes en plet de pijnboompitten. Pureer met de kaas in de keukenmachine of hakmolen tot een gladde massa. Voeg de olie geleidelijk toe, meng het steeds goed, tot er een smeuïge massa ontstaat. Maak de saus op smaak met citroensap, peper en zout.