Mousse van witte chocolade met sinaasappelsaus

4 eidooiers – 1 el suiker – 5 dl slagroom – 2½ dl volle melk – 1 vanillestokje – 500 gr witte chocolade – 1 sinaasappel – 4 blaadjes gelatine – cakevorm

Verwarm 2½ dl van de slagroom met melk en in de lengte doorgesneden vanillestokje. Breng langzaan aan de kook. Klop de eidooiers met de suiker tot het een dikke bleke massa is. Haal het vanillestokje uit de melk, schraap het merg eruit en roer dit door de melk. Klop de hete melk door de eidooiers en giet de massa terug in de pan. Verwarm het mengsel tot het begint te binden tot vladikte. Haal van het vuur. Week de gelatine 10 min in koud water. Verbrokkel de chocolade en smelt dit au-bain-marie. Rasp de schil van de sinaasappel fijn en pers de sinaasappel uit. Roer rasp en sap door de gesmolten chocolade. Knijp de gelatine uit en roer dit door de warme vla. Roer dan de gesmolten chocolade erdoor. Laat het afkoelen onder af en toe roeren. Klop de rest van de slagroom stijf en spatel dit door de afgekoelde vla. Bekleed de cakevorm met plasticfolie en schep de vla erin. Laat in de koelkast stijf worden. (ca 4 uur) Serveer in plakken gesneden met sinaasappelsaus of kiwisaus.