Pastinaaktaart met ansjovis

(Italië)

deeg: 200 gr bloem – 100 gr boter – 1 ei – snuf zout –
vulling: 4 sjalotjes – 250 gr pastinaak – 100 gr champignons – 2 el olijfolie – 50 gr volle kwark – 50 ml crème fraîche – 4 eieren – 4 el gruyere – 100 gr belegen geitenkaas – 50 gr olijven – ½ blikje ansjovis – kruiden naar smaak (bv oregano, tijm) –
 peper en zout
 

Maak een deeg. van bloem, boter, ei en zout. Vet een lage bakvorm van 24 cm in met boter en bestrooi met bloem. Rol het deeg uit en bekleed hiermee de vorm. Zet in de koelkast tot gebruik. Verwarm de oven voor op 175o C

De sjalotjes pellen en fijn snijden. De pastinaak schillen met dunschiller en in blokjes snijden. De champignons in plakjes snijden. De sjalotjes 2 min fruiten in de olie, voeg de pastinaak toe, bak 2 min mee. Voeg de champignons toe en bak tot het geheel beetgaar is. Laat wat afkoelen. Klop de eieren en roer de kwark en créme fraîche erdoor. Meng met de gruyere en het groentemengsel. Snij de kaas in kleine blokjes, de olijven in plakjes en de ansjovis in hele kleine stukjes. Schep dit door de vulling, maak op smaak met peper en zout.
Schep de vulling in het deeg en bak in ca 30 min bruin en gaar.