Romige knoflooksoep

12 t knoflook, gepeld – 2 bolletjes gekonfijte knoflook – 3/4 ltr sterke kalfs- of kippenbouillon – ¼ ltr slagroom – 1 el maïzena – peper en zout – 1 el ragfijn gehakte lavas – 1 el fijngehakte peterselie

Blancheer de rauwe knoflooktenen 15 min in water met zout, laat ze uitlekken en droog ze met keukenpapier. Doe alle knoflook in een maatbeker, voeg 3 dl bouillon toe, pureer de knoflook met de staafmixer.Breng de rest van de bouillon aan de kook en voeg de puree toe. Breng opnieuw aan de kook en laat onder voortdurend roeren 8 min zachtjes koken. Roer de maïzena los met de room, voeg dit roerend aan de soep toe, laat op zacht vuur in 5 min binden en gaar worden. Breng op smaak met peper en zout, voeg de kruiden toe en laat nog 1 min op het vuur staan. Direct serveren.