Chutney uit de mediterrane

500 gr tomaten – 2 flinke uien – 250 gr courgette – 1 rode + 1 groene paprika – 250 gr aubergine – 2 t knoflook – ½ tl zout – 1 verse rode peper – 1 tl paprikapoeder – ½ el ketoembar – 2,5 dl witte wijnazijn – 200 gr geleisuiker speciaal – 3-4 potten met ca 300 ml inhoud

Tomaten ontvellen en in stukjes snijden. Snij de uien, courgette, paprika en courgette in stukjes van ca ½ cm. Meng dit alles in een pan en voeg de knoflook t/m ketoembar toe. Breng met deksel op de pan langzaam aan de kook en laat het dan zonder deksel 30 min zachtjes koken tot de groenten zacht zijn. Voeg de azijn en geleisuiker toe, breng aan de kook en laat 1 mijn stevig doorkoken. Vuur uit en meteen in de schoongemaakte potten scheppen. Deksels stevig erop draaien en de potten omgekeerd op een schone theedoek laten afkoelen.

Één maand laten staan voordat je het gebruikt, dan kan de chutney goed op smaak komen. Na openen in  de koelkast bewaren.

chutney 1pot