Linzensoep 1

bouillon: 350 gr soepvlees – stuk wortel – 1 takje tijm – 1 laurierblad – 1 ui – 1 takje rozemarijn -1 ltr water
soep: 1 blik gepelde tomaten – 250 gr groene linzen – 1 ui – 2 blaadjes laurier – 1 tl kerriepoeder – ½ tl gemberpoeder – 1 t knoflook – 1 rode paprika – 2 stengels bleekselderij – 150 gr champignons – 200 gr gehakt – bladselderij – 25 gr rozijnen – olie 

Maak een vleesbouillon II. Schep het vlees uit de pan, snij klein en zet apart. Snij de ui en knoflook fijn en fruit in wat olie. Voeg de bouillon, gehakte tomaten met het sap toe en breng aan de kook. Voeg de linzen, laurierblad, kerrie en gember toe en laat op zacht vuur 40-50 min koken tot de linzen zacht zijn. Maak het gehakt aan met peper en zout, draai hiervan soepballetjes. Snij de paprika in stukjes, de bleekselderij en champignons in dunne plakjes en voeg met de gehaktballetjes en rozijnen toe aan de soep. Laat het 10 min zachtjes koken. Voeg dan het fijn gesneden vlees en bladselderij toe en laat nog 5 min zachtjes koken.