Gevulde tomaten

(Spanje)

4 vleestomaten – 1 groene paprika – 2 blikjes sardientjes (=250 gr) – 100 gr olijven – 4 el olijfolie – 2 el sherryazijn – ½ el mosterd – 2 takjes peterselie – peper en zout – citroensap – snuf suiker

Van de tomaten een kapje afsnijden aan de (bolle) boven kant, haal er de zaadjes en sap uit met theelepeltje. Bestrooi de binnenkant met peper en zout en zet ze omgekeerd 1 uur op een stuk keukenrol, zodat het vocht kan uitdruppen. Snij de paprika’s in blokjes. Verwijder de graatjes van de sardientjes en pluk in kleine stukjes. Hak de olijven grof. Fruit de stukjes paprika in 1 el  olie uit het blikje sardientjes tot ze zacht zijn. Meng dit met de sardientjes en olijven. Klop de olijfolie met azijn, mosterd, citroensap en snuf suiker tot een dressing. Maak op smaak met peper, zout en gehakte peterselie. Schep dit door de salade en laat de smaken 1 uur intrekken.

Vul de tomaten met de salade en serveer.