Kip in witte wijn uit de oven

1 kip of 4 bouten –  ½ tl kerrie – ½ tl oregano – ½ tl paprikapoeder – 2 el bloem – 2 uien – 50 gr ontbijtspek –½ tl tijm –  2 t knoflook – 50 gr boter – 150 gr oesterzwammen – 2½ dl droge witte wijn – 125 ml crème fraîche – peper en zout – 1 blaadje laurier – peterselie

Meng de kerrie, oregano en paprikapoeder. Snij de kip in 8 delen of snij de bouten in drumstick en karbonade. Wrijf de kip in met de gemengde kruiden, peper en zout. Bestrooi met de bloem, schud overtollig bloem eraf, en bak rondom goudbruin in de boter. Haal uit de pan en leg in en ovenschaal. Snij de ui en knoflook fijn en fruit in het achtergebleven braadvet. Snij het ontbijtspek in kleine blokjes en bak mee. Snij de oesterzwammen in reepjes en bak even mee. Roer de tijm erdoor. Voeg de wijn, crème fraîche en laurier toe, breng roerend aan de kook en laat 3 min inkoken. Maak op smaak met peper en zout en schenk over de kip. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet in het midden van de oven. Laat in een oven van 200 oC in 45 min gaar worden.
Bestrooi voor het serveren met fijn gehakte peterselie.

Is de saus te dun? Bind het met wat bloem of maïzena: los ½ el maïzena of 1 el bloem met wat water tot een klontvrij papje, giet de saus in een pan, breng aan de kook en roer het papje erdoor. Laat 1-2 min roerend doorkoken.