Pasta met tonijn en kaassaus

300 gr pasta (bv penne, farfalle) – 250 gr champignons – 1 t knoflook – olijfolie – 2 blikjes tonijn op water – 100 gr zw olijven (zonder pit) – verse dragon of oregano – 2 el boter – 2 el bloem – 2 dl visbouillon  – ½ dl room – 200 gr roomkaas – peper en zout – verse basilicum 

Kook de pasta beetgaar. Hak de knoflook fijn en fruit dit met de fijn gesneden champignons in een scheut olijfolie. Laat de tonijn uitlekken en verdeel in kleine vlokken, voeg dit toe aan de champignons. Hak de dragon fijn, snij de olijven in ringetjes en voeg dit toe aan het mengsel. Maak een roux van de boter en bloem, laat even garen. Voeg goed roerend de bouillon, room en roomkaas toe. Meng deze saus met het tonijnmengsel en maak op smaak met peper, zout en de gehakte basilicum. Serveer bij de pasta.