Pasta met tonijn en kaassaus

300-400 gr pasta (bv penne, farfalle) – 300 gr champignons – 2 t knoflook – olijfolie – 2 blikjes tonijn op water – 100 gr zw olijven (zonder pit) – verse dragon of oregano – 2 el boter – 2 el bloem – 2 dl visbouillon – ½ dl droge witte wijn – ½ dl room – 200 gr roomkaas – peper en zout – verse basilicum 

Kook de pasta beetgaar. Hak de knoflook fijn en fruit dit met de fijn gesneden champignons in een scheut olijfolie. Laat de tonijn uitlekken en verdeel in kleine vlokken, voeg dit toe aan de champignons. Hak de dragon fijn, snij de olijven in ringetjes en voeg dit toe aan het mengsel. Maak een roux van de boter, bloem, bouillon en de wijn. Voeg goed roerend de room en roomkaas toe. Meng deze saus met het tonijnmengsel en maak op smaak met peper, zout en de gehakte basilicum. Serveer bij de pasta.