Kalkoencurry met roomkaas

300 gr kalkoenfilet – 1 ui – 1 t knoflook – 1 rode paprika – 100 gr sperziebonen – 250 gr verse roomkaas – 3 el kerriepasta – 4 el zonnebloemolie – peper en zout

Kalkoen in blokjes snijden. Sperziebonen schoonmaken, wassen en in kokend water 5 min blancheren. Afgieten en in koud water zetten. Daarna laten uitlekken. Rode paprika wassen en in blokjes snijden. 2 el Olie verhitten en hierin de kalkoen rondom bruin bakken. Uit de pan halen en even apart zetten. Ui en knoflook fijn snijden en in de rest van de olie 1 min fruiten. Voeg de kerriepasta toe en fruit even mee. Voeg de roomkaas toe en roer goed. Laat 2 min pruttelen. Voeg dan de kalkoenblokjes, uitgelekte sperziebonen en paprikablokjes toe en laat ca 5 min zachtjes pruttelen. Op smaak brengen met peper en zout. Serveer met rijst.

ipv roomkaas kan ook créme fraîche gebruikt worden.