Vispakketje

(Italië)

4 witte visfilet (pangius, kabeljauw, zonnevis etc.) – peper en zout
Marinade: 12 olijven – 2 t knoflook – ½ verse rode peper – handvol verse basilicum e/o marjolein (of 1 tl gedroogd) –  3 el olijfolie – 12 kerstomaatjes – ½ citroen – zout en peper
Per pakketje: ½  el olijfolie – ½ borrelglas droge witte wijn

Oven voorverwarmen op 220C.
De vis filets bestrooien met peper en zout. Spreid 4 vellen aluminiumfolie uit en leg hierop de vis. Marinade: Ontpit de olijven en hak ze grof. Snij de knoflook en rode peper (zonder zaadjes) fijn. Snij de basilicum of marjolein grof. Halveer de tomaatjes en pers de citroen uit. Meng dit alles en maak op smaak met peper en zout. Verdeel deze marinade over de vispakketjes. Voeg per pakketje een ½ el olijfolie en ½ borrelglas wijn toe. Vouw de pakketjes goed dicht: eerst aan de bovenkant dubbele naad, daarna de zijkanten. Laat de pakketjes 30 min staan en zet ze daarna op een bakplaat10 min in de oven. Haal ze uit de oven en laat nog 5 min staan (gaart nog wat na).