Kheer (rijstpudding)

(India)

7,5 dl volle melk – 2,5 dl room – 100 gr dessertrijst – 90 gr lichtbruine basterdsuiker – 3 kardamompeulen – paar saffraandraadjes – 50 gr rozijnen – 50 gr geschaafde amandelen

Melk en room met de kardamompeulen (geplet) langzaam aan de kook brengen, regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen. Voeg de rijst toe als de melk kookt, breng opnieuw aan de kook en zet vuur laag. Laat op zacht vuur de rijst gaar worden (kijk op de verpakking), haal de peulen eruit, voeg de suiker, rozijnen, saffraan en de helft van de amandelen toe en laat de suiker al roerend goed oplossen. Kook verder in tot een dikke pudding ontstaat. Schep in een grote schaal en laat afkoelen. Dek af met folie en laat in de koelkast goed koud worden.
Schep voor het serveren in kleine schaaltjes en bestrooi met de rest van de amandelen.