Chocoladegembertaart

200 gr chocola, in stukjes – 150 gr boter, in blokjes – 4 eieren – 90 gr poedersuiker –
2 tl vanille-essence – 125 gr pecanoten, gehakt – 75 gr gemberbolletjes, fijngehakt –
2 tl kaneel – 
glazuur: 
125 gr chocola,in stukjes- 50 gr boter, in blokjes – 2 tl vloeibare honing – snufje kaneel  – 24 halve pecanoten, geroosterd  

Vet een springvorm van 20 cm in en bekleed de binnenkant met bakpapier. Smelt al roerend de chocola en boter. Klop de eieren,suiker en vanille-essence tot een schuimend mengsel. Roer  de gesmolten chocola  erdoor, daarna de noten, gember en kaneel. Schep het mengsel in de vorm. Bak de taart 25 – 30 min in een oven van 180o C.. Het midden moet zacht blijven. Laat de taart in de vorm op een rooster afkoelen.
Verwarm voor het glazuur al roerend alle ingrediënten tot een smeuïge substantie. Haal van het vuur en dip er de halve pecanoten in. Leg ze op het keukenpapier om af te koelen. Haal de taart uit de vorm, zet hem op een rooster en besmeer rondom en bovenop met het glazuur. Versier met de noten.