Lamsschenkel met witte bonen

(Frans)

300 gr gedroogde kleine witte bonen – 4 lamsschenkels van ca 250 gr per stuk – olijfolie – 1 ui – 1 stengel bleekselderij – 1 winterwortel – 4 t knoflook – 3 dl rode wijn – 3 dl kippenbouillon – 250 gr tomaten – 2 el tomatenpuree – 1 tl verse tijm – 1 laurierblad – 1 citroen – 2 el peterselie – peper en zout

Laat de witte bonen 1 nacht weken in ruim water, giet de volgende dag af, zet met vers water op en breng aan de kook. Laat 45-60 min zachtjes koken totdat ze bijna gaar zijn. Laat goed uitlekken. Snij de ui fijn, de bleekselderij in dunne plakjes, de wortel in kleine blokjes. Hak de knoflook fijn. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en hak grof. Verhit 3 el olijfolie in een braadpan met dikke bodem en braad hierin de lamsschenkels in ca 10 min goudbruin. Haal ze uit de pan. Fruit in dezelfde pan de uien, wortel, bleekselderij en knoflook ca 5 min. Voeg dan de wijn, bouillon, tomaten, tomatenpuree, tijm en laurierblad toe. Breng aan de kook en leg de lamsschenkels erin. Zet het vuur laag en laat de schenkels in ca 2 uur gaar sudderen. Voeg de gekookte bonen toe en laat nog ca 30 min zachtjes sudderen. Vlees en bonen moeten goed gaar zijn. Rasp 1 el citroenschil en meng deze met de fijn gehakte peterselie. Strooi dit over het gerecht.