Cannelloni met paddenstoelen

(Italië)   broccoli klein 005

12 lasagnevellen – 500 gr gemengde paddenstoelen – 2 t knoflook – 2 sjalotjes – 20 gr gedroogde porcini – ½ tl tijm – 5 dl volle melk – 40 gr boter – 40 gr bloem – peper, zout – olijfolie – 12 plakken belegen kaas – 50 gr Parmezaanse kaas – 20 gr boter

De lasagnevellen beetgaar koken volgens de verpakking. Laat ze uitlekken op een schone theedoek. De porcini 30 min weken in het water. Paddenstoelen schoonmaken en grof hakken. Knoflook en sjalotjes pellen en fijn hakken. De geweekte paddenstoelen uitknijpen en grof hakken. Het weekvocht bewaren. De knoflook en sjalotjes fruiten in 2 el olijfolie. De gehakte paddenstoelen en porcini toevoegen en bestrooien met tijm, bak 2-3 min laat het vocht goed verdampen. Verwarm de oven voor op 200o C.
Maak een roux van de boter, bloem, melk en het weekvocht (max 1 dl). Maak op smaak met peper en zout.
Leg op iedere vel lasagne een plak kaas en daarop aan één kant de paddenstoelen. Rol de pasta op.
Schep een dun laagje saus in een rechthoekige of 4-kante ovenschaal en leg de rolletjes pasta erin met de naad naar beneden. Giet de rest van de saus erover. Bestrooi met de geraspte kaas. Smelt de 20 gr boter en giet over de rolletjes. Zet de schaal 30 min in het midden van de oven.

De helft van dit recept kun je ook gebruiken als voorgerecht.