Indiase kerriesoep

bouillon: 400 gr kippenpoelet – 1 ui – stuk wortel – 1 laurierblad – stukje prei – peterselie – 1 tl zout – 1 ltr water
soep: 1 ui – 2 t knoflook – 2 el olie – 1 rode peper – ¼ bloemkool – ½ winterwortel – 50 gr rijst – ½ el ketoembar – ½ el kerriepoeder – ½ el garam masala – ½ tl kurkuma – 2 kruidnagels – kardamompeulen – 1 kaneelstokje – 50 gr gerapte kokos – 1/8 slagroom – sap van ½ citroen – peper en zout 

Maak een kippenbouillon. Zeef deze en haal het vlees van de botjes en snij klein.
Kneus de kardamompeulen en kruidnagels Snij de ui en knoflook fijn. Halveer de peper, haal de zaadjes eruit snij in ringetjes. Pureer met ui en knoflook in een vijzel. Fruit dit mengsel in de olie. Voeg de bouillon, rijst, groenten en specerijen toe, breng aan de kook laat ca 30 min zachtjes koken. Verwijder daarna de kaneel, kardamom en kruidnagel en voeg het kippenvlees, kokos, slagroom en 2 el citroensap toe. Laat goed doorwarmen. Breng op smaak met peper en zout.

ipv kokos en slagroom kan ook 150 ml kokosroom gebruikt worden.