Hazenpeper

1 kg hazenvlees in stukken (poelier) – 3 dl rode wijn – 4 el rode wijnazijn – 2 blaadjes laurier – 6 jeneverbessen – 1 t knoflook – 1 tl tijm – 2 uien – zout en peper – bloem – 100 gr ontbijtspek aan een stuk – 2 dl wildbouillon – 100 gr boter – 12 sjalotjes – 1 el olie  – 2 el bloem 

Snij de knoflook in de lengte in 2-en, kneus de jeneverbessen en snij 1 ui in halve ringen. Meng wijn t/m 1 ui en leg hierin de stukken haas. Laat 24 uur marineren. Snij het spek in blokjes en de andere ui fijn. Pel de sjalotjes, snij de grote in 2-en. Bak de sjalotjes rondom goudbruin in de olie. Haal van het vuur. Bestrooi de haas met peper en zout en bloem. Schud overtollige bloem eraf. Smelt de helft van de boter en braad hierin de haas rondom bruin. Haal de haas uit de pan en fruit dan de ui en spek goudbruin. Leg de haas terug in de pan, giet de marinade en bouillon erbij. Voeg de gebakken sjalotjes toe en laat op laag vuur in ca 2 uur gaar stoven. Als de haas gaar is uit de pan halen en het stoofvocht zeven. Wat in de zeef achter blijft bewaren.
Smelt de rest van de boter, roer de bloem erdoor en giet geleidelijk onder goed roeren het gezeefde stoofvocht erbij. Laat op zacht vuur de bloem gaar worden en de saus binden. Leg de haas terug in de pan en voeg de inhoud van de zeef toe. Laat nog 10 min zachtjes pruttelen en maak op smaak met peper en zout.