Konijn ragout (gibelotte)

(Frans)

1 wild konijn – 100 gr ontbijtspek aan één stuk – 1 tl tijm – peper en zout – 1 el bloem – 2 dl droge witte wijn – 200 gr kleine champignons – 12 kleine slajotjes – 40 gr boter

Het ontbijtspek in kleine blokjes snijden en in braadpan uitbakken, haal uit de pan. Het konijn in kleine stukken verdelen (poelier), voeg de helft van de boter toe aan de pan en bak hierin het konijn rondom goudbruin. Doe de spek terug in de pan bestrooi met peper en zout, laat op laag vuur 30 min zachtjes braden. Voeg dan de tijm en bloem toe en schep goed om. Giet de wijn via de zijkant van de pan bij het konijn en roer tot de saus licht gebonden is. Bak in een andere pan in de rest van de boter de hele, gepelde sjalotjes en hele champignons goudbruin. (grote sjalotten en champignons halveren) Voeg toe aan het konijn en laat afgedekt ca 45 min zachtjes stoven.

ipv champignons kun je ook in reepjes gesneden oesterzwammen gebruiken.
de ragout kan “voller” gemaakt worden door 2 el crème fraîche toe te voegen.