Paddenstoelenragoût

4 sjalotjes – 1 oranje paprika – 250 gr kastanjechampignons – 250 gr oesterzwammen – 100 gr cantharellen – 100 gr pied mouton – 100 gr shiïtake – 1 tl tijm – ½ tl rozemarijn – 1 tl marjoraan – 100 gr boter – 50 gr bloem – 4 dl groentebouillon – 1 dl room – 200 gr verse roomkaas – peper en zout – citroensap – 2 el peterselie

Paddenstoelen schoonmaken, grote champignons, cantharellen, pied mouton halveren of in 4en, oesterzwammen en shiïtake in reepjes snijden. Sjalotjes fijn snijden. Paprika in kleine stukjes snijden. Helft van de boter smelten en hierin de sjalotjes en paprika fruiten. Voeg de kruiden en paddenstoelen toe even op hoog vuur bakken, daarna op laag vuur ca 5 smoren. In een andere pan een roux maken van de rest van de boter-bloem-bouillon. Voeg de room toe en laat op zeer laag vuur 5 min koken. Roer dan de roomkaas erdoor, als de kaas is gesmolten de paddenstoelen erdoor roeren, ook het vrijgekomen vocht. Breng op smaal met peper, zout en wat citroensap. Hak de peterselie fijn en roer deze op het laatst erdoor.

Lekker met bv tagliatelle. Serveer er bv sperzieboontjes (met knoflook-citroen) bij.