Perziken met krokante amandelen, yoghurt en frambozensaus

4 perziken (vers of blik) – sap van 1 sinaasappel – 4 saffraandraadjes – 4 el honing – 3 dl dikke yoghurt – 100 gr geschaafde amandelen – 75 gr suiker – 2 el honing – 250 gr frambozen – 4 el honing – 1 dl rode port

Frambozen met honing en port aan de kook brengen en ca 10 min zachtjes laten koken. Zeef de saus (goed met een lepel door de zeef gaan zodat er niet teveel in de zeef achterblijft) en laat afkoelen.

Amandelen mengen met suiker en honing en in een ruime koekenpan roosteren en krokant laten worden. Meteen uit de pan op een vel bakpapier uitspreiden. (anders blijft het vastzitten in de pan) Laten afkoelen en grof verkruimelen. Yoghurt losroeren.

Verse perziken: In kokend water dompelen, daarna meteen in ijskoud water en het vel eraf halen. Halveren en de pit verwijderen. Perzik uit blik kan ook gebruikt worden:

Sinaasappelsap met honing en saffraan koken tot het stroperig wordt. Voeg dan de perzikhelften toe en laat op halfhoog vuur glaceren, regelmatig voorzichtig omscheppen zodat de perzik goed met de siroop bedekt wordt.

Maak een “spiegeltje” van de frambozensaus op 4 bordjes, leg hierop de perzikhelften. Lepel de yoghurt rondom en verdeel de krokante amandelen erover.