Wortel-walnotentaart van Ottolenghi

Beslag: 160 gr bloem – ½ tl bakpoeder – 1 tl kaneel – 1 kruidnagel – 1 groot ei – 1 eidooier – 2 dl zonnebloemolie – 270 gr fijne suiker – 50 gr walnoten – 50 gr droge geraspte kokos – 135 gr wortel – 2 eiwitten – snuf zout
Glazuur: 175 gr roomkaas – 70 gr boter – 35 gr poedersuiker – 2 flinke el honing – 30 gr walnoten

Een springvorm van 22 cm invetten en bekleden met bakpapier. Kruidnagel fijn stampen. Walnoten fijn hakken, wortel grof raspen.
Bloem met bakpoeder, kaneel en kruidnagel. Klop ei en eidooier door elkaar. Klop de olie met suiker in een kom 1 min op de middelste stand. Voeg daarna met mixer op laagste stand, het eimengsel toe. Meng de gehakte walnoten, wortel en kokos erdoor. Schep daarna het bloemmengsel erdoor. Roer niet te lang.
Klop de eiwitten met een snuf zout, in een goed schoongemaakte kom, tot er stevige pieken ontstaan. Spatel het eiwit in delen door het beslag, roer niet te lang, dan gaat de lucht eruit.
Schep in de bakvorm, strijk bovenkant glad, en bak de taart in ca 1 uur gaar en goudbruin. Een houten prikker moet er droog uitkomen.
Laat de taart in de vorm afkoelen. Zet de taart daarna op een schaal en garneer met de glazuur:
Roomkaas met mixer luchtig en glad kloppen. In een andere kom de boter met suiker en honing licht en luchtig kloppen. Spatel de roomkaas erdoor. Bestrijk hiermee de taart.
Rooster de walnoten in een droge koekenpan, hak grof en strooi over de taart.