Lamsschenkel “ossobuco”

(Italië)

Normaal gesproken wordt dit gemaakt met kalfsschenkel. In dit recept gebruik ik lamsschenkel. Het vlees heeft een wat steviger smaak dan kalfsvlees.

4 lamsschenkels van ca 150 gr – peper en zout – bloem – 50 gr boter – 2 uien – 1 winterwortel – 2 stengels bleekselderij – 2 t knoflook – 2 dl droge witte wijn – 5 dl gezeefde tomaten – 1 dl bouillon – 1 tl marjoraan – 1 t tijm – 1 citroen – verse peterselie

Bestrooi de lamsschenkels met peper en zout en de bloem. Schud het overtollige bloem eraf. Bak het vlees in de boter aan beide kanten goudbruin en haal uit de pan. Pel de ui en 1 t knoflook, snij fijn en bak in de pan lichtbruin. Maak wortel en bleekselderij schoon, snij in stukjes en voeg toe aan de ui. Bak even mee. Voeg de wijn toe en laat 5 min inkoken. Snij een stukje van de schil van de citroen, verwijder het witte gedeelte aan de binnenkant. Voeg dit met de gezeefde tomaat, bouillon en de kruiden toe, roer door en leg het vlees in de pan. Laat op laag vuur in 1-2 uur zachtjes gaar stoven.

Rasp de rest van de citroenschil, hak het 2e t knoflook fijn en meng dit met de fijn gesneden peterselie. Vlak voor het serveren dit mengsel door de ossobuco roeren.