Triffle met mascarpone en zuidvruchten

250 gr tutti frutti – ½ dl triplesec – 25 gr suiker – kaneelstokje – water – 125 ml slagroom – 2 zakjes vanillesuiker – 250 gr mascarpone – pak lange vingers – pure chocolade

Zet de tuttifrutti een nacht in de week met water en triplesec. (de vruchten moeten onder het vocht staan) Kook de volgende dag met kaneelstokje en suiker ca 20 min op laag vuur. Schep de vruchten ui het vocht en laat afkoelen. Giet het vocht in een diep bord.
Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf. Roer de mascarpone los en spatel de slagroom erdoor.
Haal lange vingers door het kookvocht en leg één laag in een rechthoekige schaal. Schep hierop een laag mascarpone, dan de vruchten. Herhaal dit nog een keer. Leg op de vruchten nog een laag lange vingers en strijk hierop de laatste laag mascarpone glad. Laat en paar uur opstijven in de koelkast.
Voor het serveren bestrooien met grof gerapte chocolade.

 

4-6 personen