Griesmeeltoetje

4 dl volle melk – 1 dl slagroom – klein stukje citroenschil – 50 gr griesmeel – 1 zakje vanillesuiker – 25 gr suiker – 1 ei 

Melk met de room en citroenschil aan de kook brengen, af en toe roeren. Voeg goed roerend de griesmeel, vanillesuiker en suiker toe, breng opnieuw aan de kook en lat dan zachtjes 5 min doorkoken. Splits het ei. Roer de eidooier los met wat van de griesmeelvla, giet terug in de pan en warm nog 1 min mee zonder te koken.
Laat de pudding afkoelen onder af en toe roeren. Klop het eiwit met een snuf zout stijf en spatel door de afgekoelde pudding. Schep de pudding in een omgespoelde puddingvorm of 4 kleine schaaltjes en laat in de koelkast verder koud worden.

Serveer met bv tutti frutti of sinaasappelsaus (zie recept bij sauzen) of gemarineerde kersen.