Witlofsalade met abrikoos en noten

broccoli klein 005

3-4 struikjes witlof (500 gr) – 2 appels – 2 stengels bleekselderij – 2 el citroensap – 3 bosuitjes – 150 gr gedroogde abrikozen – appelsap – 100 gr gemengde noten – peterselie
dressing: 1 dl Griekse yoghurt – 1 dl crème fraîche – 2 tl kerriepoeder – snuf suiker – peper en zout

Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar en laat op smaak komen.
Snij de abrikozen in reepjes en laat 1 uur weken in wat appelsap, laat daarna goed uitlekken. Hak de noten grof en rooster ze even in een droge koekenpan. Snij de bosui in ringetjes, de bleekselderij in dunne plakjes. Snij de witlof in smalle reepjes en schep om met wat citroensap. Snij de appels in 4-en, schil ze en haal het klokhuis eruit. Snij in dunne plakjes. Schep ook om met citroensap.
Schep witlof, ui, appel, abrikoos, bleekselderij en de helft van de noten door elkaar. Giet de dressing erover en schep het erdoor.
Garneer met de rest van de noten en gehakte peterselie.