Witlofovenschotel met port

broccoli klein 005 4 stronkjes witlof – 250 gr champignons – 75 gr Gruyere – 125 ml room  – 125 ml rode port – boter – peper, zout – maïzena

Oven voorverwarmen op 200o C. Snij champignons in plakjes en kook ze 5 min in de port. Daarna zeven, kookvocht bewaren !!! Witlofstronkjes schoonmaken en halveren. De witlofhelften in een wat boter 3 min aan iedere kant goudbruin en beetgaar bakken. In ingevette ovenschaal de witlofstronkjes leggen, peper en zout erover strooien, de champignons erop leggen. De port inkoken tot de helft, slagroom toevoegen en weer inkoken tot de helft. Op smaak maken met peper en zout. Als het te dun is binden met wat aangemaakte maïzena. De saus erover gieten. Gruyere raspen en erover strooien, zet in het midden van de oven en laat in 15-20 min goudbruin laten worden.