2 aubergines – olijfolie – 50 gr zwarte olijven zonder pit – 2 el pijnboompitten – 1 t knoflook – ½ tl gedr. basilicum of 10 blaadjes verse – 2 zongedr. tomaten op olie – 2 verse tomaten – 4 el geraspte pittige kaas – 6 el mascarpone of roomkaas – peper – 2 el kaas om te bestrooien
Oven voorverwarmen op 175o C.
Aubergine in de lengte in plakken snijden van ½ cm dik. Bestrooi met zout en laat 30 min uitlekken in een vergiet. Spoel ze daarna af met water en dep droog. Bak de plakken aan beide kanten goudbruin in de olie. Leg ze daarna op keukenpapier om ze te laten uitlekken.
Halveer de verse tomaten en haal de zaadjes en vocht eruit. Hak de olijven, pijnboompitten, knoflook, basilicum en de tomaten fijn (evt in blender). Meng de geraspte kaas en mascarpone erdoor en maak op smaak met peper en zout. Smeer de vulling op de aubergineplakken en rol ze op. Steek vast met een prikker en leg in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met de kaas en zet ca 10-15 min in de oven totdat de kaas gesmolten is en goudbruin ziet. Serveer warm of op kamertemperatuur
Auberginerolletjes 2. (Italië)
2 aubergines – olijfolie – 2 mozzarellabollen – verse basilicum – 1 el balsamico-azijn –
75 gr Parmezaanse kaas – peper en zout
Verwarm oven voor op 175o C.
Aubergines wassen en in de lengte in plakken snijden van ½ cm dik. Bestrooi met \out en laat 30 min uitlekken in een vergiet. Spel ze af en dep droog. Bak de plakken aubergine in een scheut olijfolie aan beide zijden goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier. Snij de mozzarella in dunne plakjes. Leg op iedere plak aubergine een plak mozzarella en een blaadje basilicum en rol op. Bedruppel met de azijn, bestrooi met peper en rol ze op. Steek vast met prikker en leg in een ingevette ovenschaal. Zet ze in de oven of onder de grill totdat de mozzarella gesmolten is. Bestrooi voor het serveren met gerapte kaas.
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Er wordt aangenomen dat u hiermee akkoord gaat, zo niet kan u dit aangeven.AccepterenWeigerenLees meer
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.