Kookze

plezier in koken

Navigatie

Spring naar inhoud
  • Home
  • Aanvang
    • Contact
    • Cookies
    • Privacybeleid
  • Algemeen
    • Begrippen
    • Binden
    • Bouillon
    • Deegsoorten
    • Kruiden en specerijen in de receptuur
    • Ontvellen tomaten
    • Roosteren van paprika’s
    • Schoonmaken van potten
  • Amuses en voorgerechten
    • Anchoïade: salade met ansjovisdressing
    • Artisjokharten met Parmaham en pijnboompitten
    • Auberginerolletje met roomkaas (veg)
    • Auberginerolletjes
    • Blini’s met bietjes en zure room (veg)
    • Blini’s met gerookte zalm
    • Blini’s met paddenstoelen (veg)
    • Forelmousse
    • Garnalen in sherry en knoflook
    • Geitenkaaspakketje met honing
    • Gevulde tomaten
    • Krabcocktail van mijn moeder
    • Mango met parmaham
    • Polentatimbaaltje met geroosterde paprikasaus
    • Salade met avocado en geitenkaas
    • Salade met gegratineerde geitenkaas
    • Witlof met gerookte forel
    • Zalmmousse
  • Bijgerechten en diversen
    • Crème Anglaise
    • Currypasta diverse
    • Gekonfijte knoflook
    • Granola
    • Hummus
    • Mayonaise
    • Panir
    • Stoofpeertjes in witte port
    • Stoofpeertjes in witte wijn en creme de cassis
    • Stoofpeertjes met wijn en crème de cassis
  • Borrelhapjes
    • Aubergine met kaas en garnalen
    • Banderillas
    • Bruschetta met gorgonzola en peer
    • Bruschetta met gorgonzola, parmaham en zongedroogde tomaat
    • Bruschetta met tomaat
    • Eenvoudige borrelhapjes
    • Gebakken paprika met ansjovisdressing
    • Gemarineerde champignons in px
    • Gemarineerde olijven
    • Kipballetjes in pruimensaus
    • Olijfkoekje met ansjovis
    • Paprikarolletjes met geitenkaas
    • Pittige Moorse kipblokjes
  • Dips & smeersels
    • Aïoli
    • Dip van feta en geroosterde paprika
    • Gemma’s dip
    • Geroosterde paprikamayonaise
    • Yoghurt-korianderdip
  • Dressing
    • Citroendressing met kappertjes
    • Dressing van citrusvruchten
    • Griekse dressing
    • Mangodressing
    • Notenoliedressing
    • Sherrysaus
    • Sinaasappeldressing
    • Thaise limoendressing
    • Zoet-pikante dressing
    • Zoet-pikante pindadressing
  • Gevogelte
    • Eendenborst met kruidige sinaasappelsaus
    • Kalkoencurry met roomkaas
    • Kip in dragon
    • Kip in rode wijn
    • Kip in veel knoflook
    • Kip in witte wijn uit de oven
    • Kip met abrikozen
    • Kip met cashewnoten
    • Kip met oregano en citroen
    • Kippenragout van mijn moeder.
    • Parelhoen in rode wijn
    • Pittige kippenragout 
  • Groenten
    • Aardappel duchesse
    • Aardappelgratin met peer
    • Aardappeltaart
    • Bieten-geroosterd, met blauwe kaas en knoflook
    • Bieten-geroosterd, met gekarameliseerde noten
    • Bietjes met gember en sinaasappel
    • Bietjes-geroosterd in een pakketje
    • Bloemkool uit de oven met satésaus, Aziatisch  2 p
    • Broccoli met citroen-botersaus
    • Courgette, gemarineerd
    • Gemengde groentecurry
    • Geroosterde groenten
    • Pompoen, gegratineerd
    • Rode kool met appel en ui
    • Rode kool met bananen
    • Rode kool met noten en crème fraîche
    • Rode uien in balsamico en tijm
    • Sperziebonen met citroen en ansjovis
    • Sperziebonensalade met tahin, ingelegde citroen en noten.
    • Venkel uit de oven
    • Venkel-gesmoord in wijn, knoflook en olijfolie
    • Zoete aardappel-gratin
  • Hartige taarten en quiches
    • Broccolitaart met peer en amandel
    • Franse vistaart
    • Hamtaart
    • Paprika-olijventaart
    • Pastinaaktaart met ansjovis
    • Pompoen-wortelquiche met geitenkaas.
    • Quiche met lente-uitjes en bacon
    • Quiche mozzarella
    • Quiche van witlof
    • Tomatenquiche
    • Vegetarische groententaart
  • Inmaak
    • Abrikozen met sinaasappel en munt
    • Chutney uit de mediterrane
    • Dadel-gemberchutney
    • Ingemaakte aubergines
    • Pruimenjam met port
  • Nagerechten
    • Appels uit de oven
    • Appels uit de oven met calvados en Creme Anglaise
    • Chocolademascarpone
    • Chocolademousse met grand marnier
    • Clafoutis van nectarine en rozemarijn
    • Créme Catalana
    • Flensjes met appelvulling
    • Griesmeelpudding met rozijnen
    • Griesmeeltoetje
    • Griesmeeltoetje met chocolade
    • Hemelse crème
    • Kheer (rijstpudding)
    • Kokos Barfi
    • Luchtige rijstpudding met pruimen-wijnsaus
    • Mandarijncarpaccio met honingsiroop en amandelen
    • Mousse van witte chocolade met sinaasappelsaus
    • Perenbavarois
    • Perencrumble
    • Perziken met krokante amandelen, yoghurt en frambozensaus
    • Roomkaas met (gemarineerde) kersen
    • Triffle met mascarpone en zuidvruchten
    • Warme perziken met mascarpone
    • Zoete geitenkaastaart met gemarineerd rood fruit
  • Ovenschotels
    • Aubergine-tomaatschotel uit de oven
    • Bieten-ovenschotel met gehakt
    • Sheperd’s pie
    • Witlofovenschotel
    • Witlofovenschotel met port
    • Zuurkoolschotel met aardpeer
    • Zuurkoolschotel met perzik
    • Zuurkoolschotel van René.
  • Pasta
    • Cannelloni met paddenstoelen
    • Gegratineerde volkorenmacaroni met peer
    • Lasagne met aubergine en courgette
    • Lasagne met broccoli en gorgonzola
    • Lasagne met romige verse vis en garnalen of zeevruchten. 
    • Pasta met kip uit de oven
    • Pasta met zalm, garnalen en asperges
    • Tagliatelle met blauwekaas-saus (vege)
    • Tagliatelle met kerrie en kip
    • Tagliatelle met spinazie en paddenstoelen
    • Tagliatelle met walnoten, avocado en lente-ui (vegan)
    • Tagliatelle met zeevruchten
    • Tagliatelle met zeevruchten in romige tomatensaus
  • Pesto en tapenade
    • Pesto alla Genovese
    • Pesto van champignons
    • Pesto van tomaat
    • Tapenade van sardientjes
    • Tapenade van Udo.
  • Quick quick slow
  • Rijst en andere granen
    • Biryani
    • Couscoussalade met gerookte kip
    • Groentenpilaw
    • Kedgeree
    • Nasi Goreng
    • Oosterse risotto
    • Rijstschotel met kip, ananas en cashewnoten.
    • Risotto met asperges, kruiden en kaas
    • Risotto met pompoen en geitenkaas
    • Risotto met tomaat
    • Risotto met zeevruchten
    • Rode bietenrisotto
  • Salades
    • Aardappelsalade
    • Avocadosalade met bonen (vegan)
    • Bietensalade
    • Kikkererwtensalade met tomaatjes (vegan)
    • Komkommersalade met sesamzaad
    • Linzensalade met geitenkaas
    • Pittige salade van rode biet en noten (vegan)
    • Rodekool en wortelsalade
    • Rodekool sla
    • Salade met avocado, taugé en gebakken pinda’s (vegan)
    • Salade van courgette met pijnboompitjes en rozijnen (vegan)
    • Sperziebonen salade uit Italië
    • Witlof-spinaziesalade met Seranoham en peer
    • Witlofsalade met abrikoos en noten
    • Witte bonensalade met tonijn
  • Sauzen, hartig
    • Pindasauzen
    • Pruimensauzen
    • Saffraansaus
    • Sinaasappelsaus hartig
    • Sjalottensaus
    • Spaanse knoflooksaus
    • Tapenadesaus
  • Sauzen, zoet
    • Kiwisaus
    • Sinaasappelsaus met muskaatwijn
    • Sinaasappelsaus zoet
  • Soepen
    • Bloemkoolsoep uit India
    • Bloemkoolsoep, romig met Stilton
    • Bonensoep, Mexicaans
    • Courgette-currysoep
    • Garnalensoep met tomaat
    • Groenten-maaltijdsoep
    • Indiase kerriesoep
    • Knoflooksoep, romig
    • Knolselderij-crémesoep
    • Linzensoep met gehaktballetjes
    • Linzensoep, Grieks
    • Mosterdsoep, romig
    • Paprikaroomsoep
    • Paprikasoep met zalm
    • Pastinaak-mosterdsoep
    • Pindasoep 1 (vegan)
    • Pindasoep 2
    • Pompoen-bonensoep
    • Pompoensoep met broccoli en mascarpone
    • Pompoensoep op Thaise wijze
    • Ratatouillesoep
    • Spruitjessoep, romig
    • Uiensoep met trappist
    • Vissoep uit Italie
    • Vissoep uit Nederland
    • Witte bonensoep met champignons en bruchetta (vegan)
    • Wortelsoep met kokos (vegan)
    • Zalmsoep met kaas
  • Taart en ander zoet
    • Abrikozentaart met amandelen
    • Appel-kruimeltaart
    • Appel-kruimeltaart met speculaas
    • Chocoladecake
    • Chocoladegembertaart
    • Chocoladetaart dubbeldik
    • Chocoladetaart van de pizzabakker.
    • Ekmektaart
    • Peren-hazelnoottaart
    • Perentaart met amandelcrème
    • Perziktaart met vanilleroom
    • Wortel-walnotentaart van Ottolenghi
    • Zoete courgettetaart
  • Vegetarisch en veganistisch
    • Aubergine, zoet-zuur met hummus (vegan)
    • Auberginecurry met erwten op Oosterse wijze 2 p vegan
    • Auberginerolletjes
    • Caribische groenteschotel (vegan)
    • Cashewnotenkorma (vegan)
    • Chili met zoete aardappel (vegan)
    • Chinese koolrolletjes gevuld
    • Chinese koolrolletjes gevuld met kerriecouscous  2 p.
    • Daal 1 (vegan)
    • Daal 2 (vegan)
    • Daal 3 (vegan)
    • Groentepannenkoek met brie
    • In de oven gebakken bloemkool met humus (vegan)
    • Indiase aubergine in yoghurtsaus
    • Kerrie-notenragout
    • Knoflook-chili tahoe
    • Linzen-tomatenpaté
    • Linzencurry met panir en cashewnoten
    • Linzencurry uit de keuken van Koningshoeven (vegan)
    • Notengehakt
    • Paddenstoelenragoût
    • Panir met erwten in kruidige saus
    • Panir met spinazie
    • Paprikafondue
    • Pikante shakshuka 2p
    • Portobellosteak met bonenpuree (vegan)
    • Shiitakes met hoisin  2p vegan
    • Stoofpot quorn (vegan)
    • Tahoe met doperwten en cashewnoten (vegan)
    • Tempé in kokossaus met gember (vegan)
    • Tempé met kokossatésaus (evt vegan)
  • Vis, schaal- en schelpdieren
    • Garnalen-Oosterse roergebakken garnalen met groenten
    • Schelvis uit de oven met garnalen
    • Spaanse visschotel (Zarzuela)
    • Tonijn met prosciutto
    • Tonijn-gegrild, met sesamolie
    • Vis uit de oven met currypasta
    • Viscasserole met groenten
    • Viscurry met spinazie
    • Visfilets op een bedje van groenten en dille-mosterdsaus
    • Vispakketje
    • Vispakketje met mango
    • Vissalade
    • Visschotel met venkel
  • Vlees & wild
    • Biefstukreepjes-Koreaans met noedels
    • Geitenvlees in knoflookbotersaus
    • Hazenbout in rode wijnsaus
    • Hazenbout met spek en paddenstoelen
    • Hazenpeper
    • Hertenbiefstuk in rode wijn-portsaus
    • Konijn in mosterd-roomsaus
    • Konijn in rode wijnsaus
    • Konijn met rode wijn en pruimen
    • Konijn ragout (gibelotte)
    • Konijn-Vlaams, gestoofd
    • Lamsschenkel “ossobuco”
    • Lamsschenkel met witte bonen
    • Lamsvlees met amandelen
    • Lamsvlees met pruimen en amandelen
    • Reebiefstuk met rode wijn-portsaus
    • Rundvleesstoofpot met jenever en sjalotten
    • Varkensvlees met abrikozen en kokos
    • Varkenswangetjes, Vlaams, gestoofd in bier
    • Zoer vleis op ze Mestreechs (zuur vlees uit Maastricht)

Vis, schaal- en schelpdieren

Gegrilde tonijn met sesamolie.

Schelvis uit de oven met garnalen

Spaanse visschotel (Zarzuela)

Met trots ondersteund door WordPress | Thema: Confit door WordPress.com.
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Er wordt aangenomen dat u hiermee akkoord gaat, zo niet kan u dit aangeven.Accepteren Weigeren Lees meer
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN