Visschotel met venkel

2 venkelknollen – 20 gr boter – 2 t knoflook – 200 gr champignons – 4 trostomaten – 3 dl visbouillon – 500 gr visfilet (bv kabeljauw, schelvis, tilapia) – peper en zout – 2 el tomatenpuree – ½ el mosterd – ½ dl slagroom – 1 el bloem – water – 2 el verse gehakte kruiden (oregano, bieslook, tijm)

Venkel schoonmaken en in 4-en snijden. Verwijder harde nerf en snij dan in grove stukken. Snij de champignons in 2-en of 4-en. Hak de knoflook grof en fruit deze 1 min in de boter. Voeg de venkel toe en bak ca 5 min zachtjes mee. Voeg dan de champignons en tomaten toe, laat 5 min zachtjes bakken. Voeg de bouillon toe. Snij de vis in grove stukken en voeg deze toe. Laat 10 min zachtjes sudderen. Voeg de tomatenpuree, mosterd en room toe. Maak de bloem aan met wat water en roer hiervan een klontjesvrij papje. Voeg dit roerend toe aan de vis. Breng aan de kook en laat zachtjes in 4-5 min binden en de bloem gaar worden. Breng op smaak met peper, zout en de verse kruiden.