Lasagne met aubergine en courgette

broccoli klein 005

4 vleestomaten – 1 tl basilicum – 2 aubergines – 2 courgettes – 1 ui – 2 t knoflook – olijfolie –  250 gr champignons – 1 tl oregano – 2½ dl crème fraîche – ¼ ltr volle melk – 2 bollen mozzarella – 150 gr gorgonzola – 50 gr Parmezaanse kaas – 400 gr lasagnevellen – peper en zout

Tomaat in plakken snijden, bestrooien met peper, zout en basilicum. Leg de plakken op een bakplaat 10 min in een voorverwarmde oven van 180C. Haal uit de oven en zet apart.
Knoflook en ui pellen, fijn snijden en fruiten in 1 el olie. Snij champignons in plakjes, voeg toe aan de ui, bestrooi met oregano en bak ze 2-3 min mee. Haal uit de pan en zet apart. Snij de aubergine en courgette in de lengte in plakken van ½ cm, bestrooi met peper en zout, bak ze goudbruin in de olie.
Breng de crème fraîche met de melk aan de kook, voeg de verbrokkelde gorgonzola toe en roer tot een saus.
Kook de lasagnevellen voor: in een pan met ruim kokend water met een scheut olie tegen plakken. Laat de vellen er 1 voor 1 in het water glijden, kook 5 min en haal ze dan uit de pan. Laat uitlekken op een schone theedoek. Snij de mozzarella in dunne plakjes.
Vet een ruime lage ovenschaal in met olie. Leg een laag lasagnevellen onderin de schaal. Leg hierop een laag aubergine-kaassaus-lasagne-courgette-kaassaus-tomaat-mozzarella-lasagne-rest kaassaus. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en zet 30-40 min in het midden van een voorverwarmde oven van 180o C. Totdat het gaar en mooi goudbruin ziet.