Zoete geitenkaastaart met gemarineerd rood fruit

deeg: 200 gr bloem – 125 gr boter – 75 gr poedersuiker – 1 ei
vulling: 3 eieren – 120 gr suiker – 180 gr zachte geitenkaas (chèvre, zonder korst)– 180 gr mascarpone – 50 gr bloem – 75 gr boter
300 gr rood fruit (bv kersen, frambozen, bosbessen) – likeur naar keuze

Marineer het fruit een nacht in de likeur. Verwarm de oven voor op 150o C.
Vet een quichevorm van 24 cm en bestrooi met wat bloem.
Deeg maken met bloem, boter, poedersuiker en ei. Uitrollen en vorm ermee bekleden. Zet in de koelkast.
Splits de eieren. Klop het eiwit met 60 gr suiker en snuf zout stijf. Klop de eidooiers met de rest van de suiker romig. Klop de geitenkaas met mascarpone los en klop door de eidooiers. Zeef de bloem en schep door het kaasmengsel. Smelt de boter en schep het erdoor. Op het laatst de geklopte eiwitten luchtig erdoor spatelen. Schep de vulling in de vorm en bak 60 min in het midden van de oven bij 150C, daarna nog 30 min op 160C.
De taart kan lauwwarm of op kamertemperatuur geserveerd worden.
Serveer met het gemarineerde fruit.

Bij hetelucht oven: 130 / 140oC