Aubergine-tomaatschotel uit de oven

broccoli klein 005 750 gr aubergine – 500 gr tomaten – 1 grote ui – 2 t knoflook – olijfolie – 100 gr Maasdammer kaas – 1,5 dl Griekse Yoghurt – 1 tl oregano – verse basilicum – peper en zout

Aubergines wassen en in plakken snijden van ca ½ dik. Bestrooi met zout, leg in een vergiet en laat 30 min staan. Spoel ze daarna af met koud water en dep droog. Ontvel de tomaten, verwijder het vocht en de zaadjes, snij in stukjes. Snij de ui en knoflook fijn.
Bak de plakken aubergine aan beide kanten lichtbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Fruit de ui en knoflook in de olie en roer de tomaat erdoor. Bestrooi met peper, zout en oregano. Roer door en laat 15 min zachtjes pruttelen toe het een dikke saus is. Vet een ovenschaal in en leg hierin laag om laag aubergine, saus en in reepjes gesneden basilicum. Eindig met aubergine. Rasp de kaas, roer door de yoghurt en verdeel over de aubergine. Bak 30-40 min in het midden van de oven op 200oC.