2 t knoflook – ½ tl zeezout – 2 eidooiers – 1 tl mosterd – 1 el citroensap – 2½ dl olijfolie – peper uit de molen
Stamp de knoflook met het zout tot pulp in een vijzel (of met de achterkant van een lepel op een bord). Voeg de eidooiers en mosterd toe en meng goed. Voeg druppelsgewijs de olijfolie toe en blijf heel goed roeren, dit kan in de vijzel of anders in een kom met een garde. Voeg na 1 dl olie, de helft van het citroensap toe, ga dan verder met de olijfolie. Op het eind op smaak maken met peper en evt. rest van het citroensap.
Mocht de aïoli te dik zijn, kun je tussendoor een heel klein beetje heet water toevoegen, om daarna weer verder te gaan met de olie.
Als de aïoli te dun blijft (meestal te snel de olie toegevoegd of teveel citroensap) een extra eidooier loskloppen en deze stevig door de aïoli roeren.
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Er wordt aangenomen dat u hiermee akkoord gaat, zo niet kan u dit aangeven.AccepterenWeigerenLees meer
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.