Aardappelsalade

1 kg aardappelen – 150 gr gekookte ham aan één stuk – 1 flinke appel – citroen –
4 augurken – 2 sjalotjes
dressing: 4 el zonnebloemolie – 3 el witte wijnazijn – 1 eidooier – 2,5 dl zure room –
zout en peper – verse peterselie

Aardappels schoonboenen en in de schil koken tot ze gaar zijn (20-30 min). Afgieten en meteen met koud water afspoelen. Pel de schil eraf en snij in plakjes of blokjes. Snij de ham in reepjes en de augurk in plakjes. Schil de appel en haal het klokhuis eruit, snij in reepjes en besprenkel met citroensap. Pel de sjalotjes en snij fijn. Schep alles door elkaar. Maak de dressing: klop de eidooier los en meng met olie, azijn, zure room, peper en zout. Schep de dressing door de salade en laat afgedekt min. 30 min in de koelkast op smaak komen. Bestrooi voor het serveren met de gehakte peterselie.

ipv ham kan ook (rook) kaas gebruikt worden. broccoli klein 005