Kookze
plezier in koken
Navigation
Skip to content
Home
Algemeen
Begrippen
Binden
Bouillon
Deegsoorten
Gebruikte kruiden in de receptuur
Ontvellen tomaten
Roosteren van paprika’s
Schoonmaken van potten
Borrelhapjes
Aubergine met kaas en garnalen
Banderillas
Bruschetta met gorgonzola en peer
Bruschetta met gorgonzola, parmaham en zongedroogde tomaat
Bruschetta met tomaat
Chorizo in rode wijn
Eenvoudige borrelhapjes
Gebakken paprika met ansjovisdressing
Gemarineerde champignons in px
Gemarineerde olijven
Kipballetjes in pruimensaus
Olijfkoekje met ansjovis
Paprikarolletjes met geitenkaas
Pittige Moorse kipblokjes
Contact
Cookies
Dips & smeersels
Aïoli
Dip van feta en geroosterde paprika
Gemma’s dip
Geroosterde paprikamayonaise
Pesto alla Genovese
Pesto van champignons
Pesto van tomaat
Tapenade van sardientjes
Yoghurt-korianderdip
Diversen
Crème Anglaise
Gekonfijte knoflook
Kerriepasta diverse
Mayonaise
Panir
Dressing
Citroendressing met kappertjes
Dressing van citrusvruchten
Griekse dressing
Mangodressing
Notenoliedressing
Sherrysaus
Sinaasappeldressing
Thaise limoendressing
Zoet-pikante dressing
Zoet-pikante pindadressing
Gevogelte
Eendenborst met kruidige sinaasappelsaus
Kalkoencurry met roomkaas
Kip in dragon
Kip in rode wijn
Kip in veel knoflook
Kip in witte wijn uit de oven
Kip met abrikozen
Kip met artisjokken
Kip met cashewnoten
Parelhoen in rode wijn
Pittige kipfilet met avocadosalade
Pittige kippenragout
Groenten
Aardappelgratin met peer
Aardappeltaart
Bietjes met gember en sinaasappel
Broccoli met citroen-botersaus
Gegratineerde pompoen
Gemarineerde courgette
Gemengde groentencurry
Geroosterde bieten met blauwe kaas en knoflook
Geroosterde groenten
Gesmoorde venkel in wijn, knoflook en olijfolie
Pakketje met geroosterde bietjes
Rode kool met appel en ui
Rode kool met bananen
Rode kool met noten en crème fraîche
Rode uien in balsamico en tijm
Sperziebonen met citroen en ansjovis
Venkel uit de oven
Inmaak
Abrikozen met sinaasappel en munt
Chutney uit de mediterrane
Dadel-gemberchutney
Ingemaakte aubergines
Pruimenjam met port
Nagerechten
Appels uit de oven
Appels uit de oven met calvados en Creme Anglaise
Chocolademascarpone
Chocolademousse met grand marnier
Clafoutis van nectarine en rozemarijn
Créme Catalana
Flensjes met appelvulling
Griesmeeltoetje
Griesmeeltoetje met chocolade
Hemelse crème
Kheer (rijstpudding)
Kokos Barfi
Luchtige rijstpudding met pruimen-wijnsaus
Mandarijncarpaccio met honingsiroop en amandelen
Mousse van witte chocolade met sinaasappelsaus
Perenbavarois
Perencrumble
Perziken met krokante amandelen, yoghurt en frambozensaus
Roomkaas met (gemarineerde) kersen
Stoofpeertjes in witte port
Stoofpeertjes in witte wijn en creme de cassis
Triffle met mascarpone en zuidvruchten
Warme perziken met mascarpone
Zoete geitenkaastaart met gemarineerd rood fruit
Ovenschotels
Aubergine-tomaatschotel uit de oven
Sheperd’s pie
Witlofovenschotel
Witlofovenschotel met port
Zuurkoolschotel met aardpeer
Zuurkoolschotel met perzik
Pasta
Cannelloni met paddenstoelen
Gegratineerde volkorenmacaroni met peer
Lasagne met aubergine en courgette
Lasagne met broccoli en gorgonzola
Pasta met kip uit de oven
Pasta met tonijn en kaassaus
Pasta met zalm, garnalen en asperges
Tagliatelle met kerrie en kip
Tagliatelle met spinazie en paddenstoelen
Tagliatelle met walnoten, avocado en lente-ui
Tagliatelle met zeevruchten
Tagliatelle met zeevruchten in romige tomatensaus
Privacybeleid
Quiches
Broccolitaart met peer en amandel
Franse vistaart
Hamtaart
Paprika-olijventaart
Pastinaaktaart met ansjovis
Pompoen-wortelquiche met geitenkaas.
Quiche met lente-uitjes en bacon
Quiche mozzarella
Quiche van witlof
Tomatenquiche
Vegetarische groententaart
Rijst
Biryani
Groentenpilaw
Kedgeree
Nasi Goreng Surinaams
Oosterse risotto
Risotto met asperges, kruiden en kaas
Risotto met pompoen en geitenkaas
Risotto met tomaat
Risotto met zeevruchten
Salades
Aardappelsalade
Avocadosalade met bonen
Bietensalade
Komkommersalade met sesamzaad
Linzensalade met geitenkaas
Rodekool en wortelsalade
Rodekool sla
Salade met avocado taugé en gebakken pinda’s
Salade van courgette met pijnboompitjes en rozijnen
Sperziebonen salade uit Italië
Witlof-spinaziesalade met Seranoham en peer
Witlofsalade met abrikoos en noten
Witte bonensalade met tonijn
Sauzen
Kiwisaus
Pindasauzen
Pruimensauzen
Saffraansaus
Sinaasappelsaus hartig
Sinaasappelsaus met muskaatwijn
Sinaasappelsaus zoet
Sjalottensaus
Spaanse knoflooksaus
Tapenadesaus
Soepen
Bloemkoolsoep uit India
Garnalensoep met tomaat
Groenten-maaltijdsoep
Indiase kerriesoep
Knolselderij-crémesoep
Linzensoep 1
Mexicaanse bonensoep
Paprikaroomsoep
Paprikasoep met zalm
Pindasoep 1
Pindasoep 2
Pompoen-bonensoep
Pompoensoep met broccoli en mascarpone
Pompoensoep op Thaise wijze
Romige knoflooksoep
Romige mosterdsoep
Romige spruitjessoep
Uiensoep met trappist
Vissoep uit Italie
Vissoep uit Nederland
Witte bonensoep met champignons en bruchetta
Wortelsoep met kokos
Zalmsoep met kaas
Taarten
Appel-kruimeltaart met speculaas
Appel-kruimeltaart met speculaas
Chocoladecake
Chocoladegembertaart
Chocoladetaart dubbeldik
Perentaart met amandelcrème
Perziktaart met vanilleroom
Wortel-walnotentaart van Ottolenghi
Zoete courgettetaart
Vegetarisch
Auberginerolletjes
Caribische groentenschotel
Cashewnotenkorma
Chinese koolrolletjes gevuld
Daal 1
Daal 2
Daal 3
Groentepannenkoek met brie
Indiase aubergine in yoghurtsaus
Kerrie-notenragout
Knoflook-chili tahoe
Linzen-tomatenpaté
Linzencurry met panir en cashewnoten
Notengehakt
Paddenstoelenragoût
Panir met erwten in kruidige saus
Panir met spinazie
Paprikafondue
Tahoe met doperwten en cashewnoten
Tempé in kokossaus met gember
Tempé met kokossatésaus
Vis
Gegrilde tonijn met sesamolie
Schelvis uit de oven met garnalen
Spaanse visschotel (Zarzuela)
Tonijn met prosciutto
Vis uit de oven met currypasta
Viscasserole met groenten
Visfilets op een bedje van groenten en dille-mosterdsaus
Vispakketje
Vispakketje met mango
Visschotel met venkel
Vlees & wild
Geitenvlees in knoflookbotersaus
Hazenbout in rode wijnsaus
Hazenbout met paddenstoelen
Hazenpeper
Hertenbiefstuk in rode wijn-portsaus
Konijn in rode wijnsaus
Konijn met rode wijn en pruimen
Konijn ragout (gibelotte)
Koreaanse biefstukreepjes met noedels
Lamsschenkel “ossobuco”
Lamsschenkel met witte bonen
Lamsvlees met amandelen
Lamsvlees met pruimen en amandelen
Reebiefstuk met rode wijn-portsaus
Rundvleesstoofpot met jenever en sjalotten
Varkensvlees met abrikozen en kokos
Vlaams konijn
Voorgerechten
Anchoïade: salade met ansjovisdressing
Artisjokharten met Parmaham en pijnboompitten
Auberginerolletje met roomkaas
Auberginerolletjes
Blini’s met bietjes en zure room
Blini’s met gerookte zalm
Blini’s met paddenstoelen
Forelmousse
Garnalen in sherry en knoflook
Geitenkaaspakketje met honing
Gevulde tomaten
Krabcocktail van mijn moeder
Mango met parmaham
Polentatimbaaltje met geroosterde paprikasaus
Salade met avocado en geitenkaas
Salade met gegratineerde geitenkaas
Witlof met gerookte forel
Zalmmousse
Diversen
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Er wordt aangenomen dat u hiermee akkoord gaat, zo niet kan u dit aangeven.
Accepteren
Weigeren
Lees meer
Privacy & Cookies Policy
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld