Hazenbout in rode wijnsaus

4 hazenbouten – bloem – 4 geplette jeneverbessen – 2 laurierblaadjes – 1 takje rozemarijn – 1 tl tijm – 4 dl rode wijn –  4 dl wildbouillon – 50 gr boter – bloem – 150 gr ontbijtspek – 2 el olie – 2 t knoflook – 100 gr sjalotjes – 250 gr gemengde paddenstoelen – 2 el rode port – peper en zout – peterselie 

Was de stukken haas en dep ze droog. Wrijf in met peper en zout en bestrooi met bloem. Schud overtollig bloem eraf. Maak de paddenstoelen schoon en snij in grove stukken. Bak ze in 1 el olie rondom bruin en haal uit de pan. Voeg 1 el olie toe aan de pan, bak hierin de fijngesneden spek omscheppend in goudbruin en haal uit de pan. Laat uitlekken op keukenpapier. Voeg boter toe aan de pan en bak hierin de hazenbouten rondom bruin, haal uit de pan. Pel en snij de knoflook fijn. Pel en snij de sjalotjes in 4-en, fruit in de pan, voeg knoflook en kruiden toe, bak even mee. Giet de wijn langs de wand langzaam in de pan. Laat aan de kook komen, voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Leg de hazenbouten, spekblokjes en paddenstoelen terug in de pan, zet het vuur laag en laat met deksel op de pan het vlees in ca 2 uur gaar worden. Af en toe het vlees keren en begieten met stoofvocht. Haal het vlees uit de pan (houdt warm)  kook het vocht in tot ca 3 dl. Maak een klontvrij papje van 2 el bloem + 4 el water, en roer die beetje voor beetje door het stoofvocht tot het bind. Laat het op zacht vuur 5 min pruttelen. Maak op smaak met peper, zout en de port. Leg de haas in een schaal en giet de saus erover. Bestrooi met fijn gehakte peterselie.