Tomatenquiche

broccoli klein 005

Deeg: 200 gr bloem – 100 gr boter – 1 ei – zout – 1-2 el water
2 el paneermeel – 2 el geraspte pittige kaas – 4-5 grote vleestomaten – 10 blaadjes basilicum – 250 ml créme fraîche – 3 eieren – peper en zout – bieslook – 1 t knoflook – 100 gr geraspte kaas (belegen – mozzarella)

Verwarm de oven voor op 250C.

Maak kneeddeeg 4 met bovengenoemde ingrediënten. Leg 30 min in de koelkast. Vet een quichevorm van 24 cm in met boter en bestrooi met bloem. Rol het deeg uit en bekleed hiermee de vorm, snij overtollig deeg weg. Bestrooi de bodem met een mengsel van kaas en paneermeel. Snij de tomaten in plakken van ½ cm en leg deze goed verdeeld in de vorm. Verdeel hierover de in stukjes gescheurde basilicum. Klop de créme fraîche los met de eieren, peper en zout, fijn gehakte bieslook (1-2 el) en knoflook. Giet dit mengsel over de tomaten, bestrooi met geraspte kaas of plakjes mozzarella. Bak de quiche op de onderste richel in 30 min gaar en goudbruin. Laat de quiche uit de oven even staan voordat je hem aansnijd.

Als de tomaten veel vocht bevatten kan het zijn dat de quiche een wat langere baktijd nodig heeft. Je kunt dit voelen door met je vinger lichtjes op de quiche te duwen, voel je weerstand is het goed, anders nog langer in de oven.