Vissoep uit Nederland

(maaltijdsoep)

2 el olijfolie – 2 uien – 2 t knoflook – 1 tl tijm – 2 el tomatenpuree – 3 kg vis (kabeljauw, wijting, tong, poon, schol) – 2 ltr water – 1 wortel – 1 ui – 2 blaadjes laurier – 6 peperkorrels – 1 dl droge witte wijn – 100 gr garnalen – peper en zout – citroensap – peterselie

Laat de visboer de vis fileren, neem de graten en koppen mee en trek daarvan met het water, wortel, ui en de kruiden een visbouillon. Zeef daarna de bouillon en voeg de wijn toe. Snij de vis in kleine stukjes. Pel de uien en knoflook en snij fijn. Fruit in de olijfolie. Voeg tijm en tomatenpuree toe en fruit even mee. Voeg de bouillon en vistukjes toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 15 min zachtjes koken. Maak op smaak met peper, zout en citroensap. Voeg op het laatst de garnalen en gehakte peterselie erdoor.