Tagliatelle met spinazie en paddenstoelen

(Italië)  broccoli klein 005

10 gr gedroogde funghi pocini – 200 gr gemengde paddenstoelen – 500 gr verse (wilde) spinazie – 1 sjalotje – 1 t knoflook – 1 el olijfolie – 2 el pijnboompitten – 75 ml slagroom of crème fraîche – peper en zout – snuf tijm – 350 gr tagliatelle

Week de gedroogde paddenstoelen 30 min in heet water. (ze moeten onder staan) Zeef ze daarna en bewaar het vocht. Snij ze fijn. Snij de verse paddenstoelen in stukjes of reepjes en bak deze aan in wat olijfolie. Zet apart. Maak de spinazie schoon, verwijder grove steeltjes en hak grof. Pel het sjalotje en knoflook en snij fijn. Fruit de ui en knoflook in de olijfolie, voeg de spinazie toe en laat roebakkend slinken. Laat het daarna in een zeef uitlekken en bewaar het vocht. Rooster de pijnboompitjes goudbruin. Verwarm de paddenstoelen en voeg de spinazie toe. Giet de room en weekvocht van de paddenstoelen erbij, laat even pruttelen en maak op smaak met tijm,peper en zout.
Kook de tagliatelle beetgaar, giet af en meng meteen met het groentemengsel. Strooi de pijnboompitjes erover.