Aubergine met kaas en garnalen

(tapa)

grote aubergine – bloem – Saus:
25 gr boter – 1 flinke el bloem – 125 ml warme melk – 125 ml slagroom – ½ kleine ui – 1 laurierblad – nootmuskaat – 75 gr manchegokaas  –
1 eidooier – 175 gr garnalen – 50 gr manchegokaas – peterselie

Oven voorverwarmen op 200C
De aubergine in plakken snijden van ½ cm dik. Bestrooi met zout en laat dit 20 min intrekken. (in een vergiet) Spoel ze daarna af en dep ze droog met keukenrol of schone theedoek. Strooi bloem op een bord, wentel de plakken aubergine hier doorheen en schud ze goed af. Bak de plakken in hete olie goudbruin, laat uitlekken op keukenpapier.
Laat voor de saus de boter smelten, roer de bloem erdoor en laat roerend even garen. Voeg geleidelijk de warme melk toe en roer goed (geen klontjes, mooie binding), daarna de slagroom geleidelijk en goed roerend toevoegen.
Ui fijn snijden en toevoegen, samen met laurier en nootmuskaat. Laat ca 20 min pruttelen op zacht vuur. Zeef daarna de saus. Rasp de kaas en voeg deze toe aan de saus. Klop het ei los, roer er wat van de saus door en voeg dit toe aan de saus. Goed roeren en niet meer laten koken!! (dan stolt het eigeel en krijg je geen mooie gladde saus). Voeg de garnalen toe en maak op smaak met peper en zout.
Leg de plakjes aubergine in een ingevette vuurvaste schaal, giet de saus erover. Rasp de 50 gr kaas en strooi over de saus. Zet de schaal in de oven tot het goudbruin ziet (15-30 min, hou het in de gaten!) Bestrooi voor het serveren met de gehakte peterselie.