Witte bonensoep met champignons en bruchetta

2 t knoflook – 2 el olijfolie – 6 lente-uitjes – 1 pot witte bonen (370 ml) – ½ ltr bouillon – 250 gr kastanjechampignons – 1 takje rozemarijn – peper en zout – truffelolie – 1 ciabatta  – 1 t knoflook – 1 tomaat – olijfolie

Knoflook fijn hakken en met 3 in ringetjes gesneden lente-uitjes fruiten in 1 el olijfolie. Spoel de bonen af en laat uitlekken. Voeg ze toe aan de knoflook en uitjes. Voeg dan de bouillon toe, breng aan de kook en laat 5 min zachtjes koken. Pureer de soep.
Snij de champignons in 4en en bak ze rondom goudbruin in 1 el olijfolie, voeg de rest van de in ringetjes gesneden lente-ui toe en de gehakte rozemarijnnaaldjes. Bak even mee en maak op smaak met peper en zout.
Voeg de champignons toe aan de soep. Maak de soep op smaak met peper en zout.
Voor het serveren wat truffelolie erdoor roeren

Bruchetta  De ciabatta (evt. afbakken) in plakjes snijden en roosteren. Wrijf dan in met knoflook en de tomaat en besprenkel met de olijfolie.