Bloemkool uit de oven met satésaus, Aziatisch  2 p

400 gr bloemkool – 2 el olie – 2 el kerriepoeder – p&z – satésaus: 1 el olie – 1 sjalotje – 1-2 el rode currypasta – 1 dl kokosmelk – 5 el pindakaas met stukjes pinda of gewone pindakaas met 2 el gehakte pinda’s – ½ el bruine suiker – ½ el sojasaus – ca 1 dl water – z&p – citroensap naar smaak – evt vissaus naar smaak – verse koriander

Meng de olie met het kerriepoeder, p&z, verdeel de bloemkool in roosjes en schep door de olie. Verdeel over een bakplaat (evt bekleed met bakpapier) en bak 30 min in een oven van 210oC. Tot ze goudbruin eruit zien en lichtjes gaan karamelliseren. Halverwege omscheppen.

Olie verhitten, fijn gesneden sjalot erin fruiten. Voeg de currypasta toe en fruit ca 1 min mee, op niet te hoog vuur. Roer de kokosmelk er voorzichtig door, daarna de pindakaas, suiker, sojasaus en ¾ dl water. Breng zachtjes aan de kook, laat even pruttelen en maak op smaak met citroensap, snuf suiker, wat sojasaus of vissaus.

Schep de bloemkool op borden of in schaal en giet de satésaus er overheen. Bestrooi met wat gehakte pinda’s en gehakte koriander.

Serveer met rijst.