2 p
2 rode gedroogde pepertjes – 150 gr chorizo – 50 gr cashewnoten – 2 el olie – 350 gr spruitjes, schoon gewicht – ½ r paprika – 1 tl vers geraspte gember – 2 t grote knoflook – vers gemalen peper – saus: 1 tl maïzena – 4 el water – 1 el lichte sojasaus – 1 -2 el fijne suiker – 2 el rijstazijn
Saus: maïzena aanmaken met 1 el water, roer de suiker, sojasaus, rijstazijn erdoor, daarna nog 2 el water.
Snij de spruitjes in lengte doormidden en kook 3 min voor, laat uitlekken. Snij de knoflook in plakjes.
Snij de chorizo in stukjes van ca 1,5 cm. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan, op matig vuur, tot ze goudbruin zijn. Schud in een bakje.
Verhit 1 el olie en bak hierin de chorizo rondom gaar, en wat krokant. Schep in een schaaltje met wat keukenpapier.
Bak de uitgelekte spruitjes in de pan met de chorizo-olie en roerbak tot ze rondom bruin en krokant zijn. Voeg zonodig wat olie toe. Schep uit de pan.
Giet wat olie in de pan en voeg de verkruimelde peper, knoflook en gember toe en roerbak tot het lekker geurt. Zet vuur lager roer de saus door en voeg toe, goed blijven roeren. Wanneer het begint te binden de spruitjes en chorizo erdoor scheppen, laat even pruttelen. Roer de cashewnoten erdoor en serveer meteen. Serveer met rijst.