Voor 2 p.
200 gr pasta (linguine, parpadelle, spaghetti) – 3 el olijfolie – 1 grote courgette – handvol gedopte pistachenoten – 1 t knoflook – handvol verse basilicum – handje peterselie – paar muntblaadjes – citroensap – z&p
Pistachenoten fijn stampen in vijzel, schep op een bord. Basilicum en peterselie fijn snijden. In de vijzel knoflook stampen tot een fijne pasta. Voeg basilicum toe en stamp fijn, voeg peterselie toe en stamp fijn. Voeg de noten, 2 el olijfolie, z&p erdoor. Stamp wrijvend fijn. Maak op smaak.
Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing betgaar, laat uitlekken en vang wat kookvocht op.
Snij de courgette eerst in plakjes, de plakjes in reepjes. Bak deze goudbruin. Voeg de pasta toe, schep om. Voeg de pesto toe en schep erdoor. Evt wat kookwater erdoor scheppen om het wat smeuïger te maken. Maak af met wat druppels citroensap.