Rode kool met gedroogd fruit.

1 kleine rode kool – 50 gr boter – 2 rode uien – 2 dl appelsap, liefst troebel – 2 el appel(cider)azijn – 50 gr gedroogde cranberry’s – 50 gr rozijnen – 75 gr gedroogde appelchips/ dunne appelringen – 2 kaneelstokjes – z&p – suiker

De kool in de lengte in 4-en snijden, verwijder de stronk. Snij in hele dunne reepjes. Snij de ui in hele dunne halve ringen. Zet de slowcooker aan op de hoge stand, doe de boter erin en laat smelten. Leg de ui er bovenop, en daarop de rode kool. Strooi de gedroogde vruchten erover. Schenk de appelsap en azijn erover. Steek de kaneelstokjes in de rode kool. Bestrooi met wat z&p.

Leg de deksel op de pan en laat 1 u op de hoge stand staan, daarna 4-5 u op lage stand tot de kool zacht is. Indien nodig langer laten garen. Maak op smaak met p&z en evt suiker.