Rundercurry met abrikozen.

1 citroen – 1 ui – 2 tl verse gember – 1½ el kerrie – 2 t knoflook – peper en zout – 750 gr rundvlees (bv riblap, sukadelap) – 2 el olie – 2 dl kokosmelk – 2,5 dl runderfond – 3 el sojasaus – 200 gr gedroogde abrikozen – 2 el verse koriander

Citroen boenen en 2 tl schil raspen. Uitpersen. Vlees in stukken snijden. Wrijf citroenrasp, gember, gesnipperde ui, kerrie, knoflook, zout en peper fijn, voeg 1 el citroensap toe en roer tot een pasta. Meng door het vlees en laat 30 min intrekken. Bak het vlees aan in de olie en giet kokosmelk, fond, sojasaus en rest citroensap erbij. Laat op zacht vuur in 3 uur gaar stoven. Als het te droog wordt wat water toevoegen. Voeg de laatste 15 min de abrikozen toe en laat deze meestoven tot ze zacht zijn.

Voor het serveren bestrooien met gehakte koriander.