Gemaakt met restjes uit de koelkast, het resultaat is een verrassend lekkere soep! Omdat er ook champignons in gaan heb ik een paddenstoelenbouillonblok gebruikt, een groentebouillonblokje kan natuurlijk ook.
250 gr pompoen (oranje) – ½ ui – 1 t knoflook – ½ blik gepelde tomaten (tomaatblokjes kan ook) – 1 dl passata, naturel – 1 blokje paddenstoelenbouillon – 2 dl water – 1 blaadje laurier – ½ tl tijm – 1 tl oregano – 50 gr rode linzen – 100 gr champignons – 1 el olijfolie – evt verse basilicum
Van pompoen de pitten en zaadlijsten verwijderen, schillen hoeft niet. Snij in stukken van 1-1,5 cm. Snij de ui fijn en de gepelde knoflook in plakjes, fruit in de olijfolie. Voeg de pompoen toe en bak even mee, niet te hoog vuur. Voeg de tomaten, passata, bouillonblok en het water toe en breng aan de kook, zet vuur laag. Voeg de kruiden toe en laat op zacht vuur 30 min pruttelen. Voeg de linzen toe en laat nog 15-20 min zachtjes meekoken. Verwijder het laurierblad en pureer de soep.
Snij de champignons in plakjes/stukjes en voeg deze toe. Laat zachtjes 10 min meekoken. Maak de soep op smaak met p&z en evt extra oregano. Verse basilicum scheuren en erover strooien is ook lekker.