Uit een Aziatisch kookboek met gemakkelijke en snelle recepten. Fijn hoe eenvoud zo lekker kan zijn!
3 el olie – 1 middelgrote aubergine – 1 tl maïzena – 3 dl groentebouillon – ½ ui – 1,5 tl kerriepoeder – ½ tl kurkuma – snuf chilipoeder – ½ tl suiker – 50 gr diepvrieserwten – z&p
Snij de aubergine in blokjes van ca 3 cm, de ui in dunne halve ringen. Verhit 2 el olie, bak hierin op niet te hoog vuur de blokjes aubergine, bestrooid met z&p, regelmatig omscheppend in 7-10 min goudbruin. Schep uit de pan, op een bord met wat keukenpapier.
Roer de maïzena los met 1 el van de bouillon. Zet opzij.
Verhit 1 el olie en bak hierin de ui, 2-3 min, roer de kerriepoeder, kurkuma, chilipoeder en suiker en bak nog ca 2 min. Voeg de rest van de bouillon en maïzenapapje toe en schep de aubergineblokjes erdoor, roer goed door. Laat ca 8-10 min pruttelen, regelmatig roeren, tot de aubergine zacht en gaar is. Voeg wat water toe als het te droog wordt. Schep de erwten erdoor en laat deze in ca 2 min warm worden. Serveer met rijst.