Uit een Aziatisch kookboek met gemakkelijke recepten die ook nog eens snel klaar zijn. In het oorspronkelijke recept wordt chilibonenpasta gebruikt, deze heb ik vervangen door sriracha.
1 ui – 2 t knoflook – 1 el olie – 1 rode paprika – 1 blik tomaatstukjes (400 gr) – ½ -1 el sriracha – ½ tl suiker – p&z – 4 eieren – verse koriander – pitabroodje, knapperig vloerbrood
Ui en knoflook fijn snijden en fruiten in de olie, ca 5 min op matig vuur. Gebruik hiervoor een ruime koekenpan met deksel. Af en toe roeren. Snij paprika in dunne reepjes en voeg toe, bak 2-3 min mee. Voeg tomaat, sriracha, suiker en half blikje water toe, breng voorzichtig aan de kook. Laat op laag vuur 10 min pruttelen, en onder af en toe roeren indikken. Maak op smaak.
Maak 4 kuiltjes en breek in ieder kuiltje 1 ei. Dek af met een deksel en laat de eieren op matig vuur gaar worden naar wens, 3-4 min.
Hak de koriander en strooi over de shakshuka en serveer er het brood erbij.