Garnalen-Oosterse roergebakken garnalen met groenten

Uit een oud kookboek van mijn moeder, Chinese recepten. Destijds best wel exotisch. Zelf heb ik er groenten aan toegevoegd zodat het een complete schotel is. Serveer met noedels of rijst.

500 gr grote, rauwe en gepelde garnalen – 3 el olie – 1 t knoflook – ½ el geraspte verse gember – 2 uien – 400 gr courgette – 2 rode paprika’s – 3 el oestersaus – 1 el sojasaus – 1 dl bouillon – ½ el maïzena – p&z

Ui en knoflook fijn snijden, courgette en paprika in kleine reepjes. Gember raspen. Maïzena losroeren met 3 el water.

Van de olie 2 el verhitten en hierin de garnalen 2-3 min roerbakken. Schep uit de pan.

Ui, knoflook en gember 1 min fruiten in 1 el olie. Schep de courgette ne paprika erdoor en roerbak 4-3 min. Voeg oestersaus, sojasaus, bouillon erdoor roeren en ca 1 min laten koken. Bind met de opgeloste maïzena. Schep de garnalen erdoor en laat nog 2 min warm worden. Maak op smaak met p&z. Als je van pittig houdt is 1 tl sambal of 1 el sriracha erdoor een lekkere optie.